ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΑ

4:37 π.μ. by Dr D. Kountouris

ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΟΓΩ ΑΛΛΟΙΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΘΑΛΑΜΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΥΠΑΘΕΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.Η υπερθερμία δηλαδή η ακανόνιστη αύξηση της θερμοκρασίας στο σώμα δημιουργείται λόγω του ότι έχουμε μια διαταραχή στον υποθάλαμο πιθανόν λόγω κάποιας απομυελινωτικής διεργασίας.
Απλές μεταβολές της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος έχουνε την αρνητική επίδραση στον διαταραγμένο αυτό μηχανισμό ρύθμισης της θερμοκρασίας να αυξάνουν την εσωτερική θερμοκρασία πολύ περισσότερο από ότι μπορεί να το αντέξει ο οργανισμός. Ως εκ τούτου έχουμε ναυτίες, κρίσεις αδυναμίας, ερυθρότητα του δέρματος, διαταραχές της όρασης και κυρίως διπλωπία, έντονο πονοκέφαλο, αύξηση του καρδιακού ρυθμού και αδυναμία βάδισης.
Βέβαια όλα αυτά είναι συμπτώματα που βρίσκει κανείς τακτικά στην σκλήρυνση κατά πλάκας αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να διακρίνει κανένας ότι προέρχονται από την αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας γεγονός άλλωστε που δείχνει το θερμόμετρο.
Σε περιπτώσεις που έχουμε τέτοιες καταστάσεις πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα καλύτερα, διότι η διάρκειά τους μπορεί να φέρει μόνιμες βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα.
Πρέπει να βάλουμε τον ασθενή σε δροσερό περιβάλλον με τρία επιθέματα στα άκρα να δοθούν άφθονα κρύα υγρά και να χρησιμοποιήσουμε σπρέι δροσιάς.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share