ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΕΣ

5:28 π.μ. by Dr D. Kountouris

ΟΙ ΠΟΛΥΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΕΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΚENΤΡΙΚΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΈΤΣΙ ΈΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΝΟΣΗΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.
Οι πολυνευροπάθειες στη σκλήρυνση κατά πλάκας έχουν πολλές αιτίες (τοξικές, διαβήτη, διατροφικές κ.λ.π). Οι πολυνευροπάθειες στην σκλήρυνση κατά πλάκας αποτελούν ένα ιδιαίτερα δύσκολο κεφάλαιο, γιατί η συμπτωματολογία της επιβαρύνει την κλινική συμπτωματολογία της σκλήρυνσης κατά πλάκας, κυρίως με αδυναμίες στα άκρα, παραισθησίες επίσης στα άκρα, αδυναμία βάδισης, αταξία κ.λ.π. Στην κυριολεξία έχουμε δύο διαφορετικές αρρώστιες που «χτυπούνε» με την ίδια συμπτωματολογία. Επειδή η σκλήρυνση κατά πλάκας και η πολυνευροπάθεια αντιμετωπίζονται διαφορετικά, η διαφοροδιάγνωση πρέπει να είναι έγκαιρη. Το εργαλείο που βοηθάει σε αυτές τις περιπτώσεις μαζί με την πείρα του νευρολόγου είναι ο ηλεκτρομυογράφος που μπορεί να διαγνώσει την έκταση της νευρικής βλάβης της αισθητικής πολυνευροπάθειας και να δώσει πληροφορίες για την αντιμετώπιση της. Εάν αυτό δεν επαρκέσει, τότε χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια σε νευρολογικά κέντρα. Κατά κανόνα όμως στα αρχικά στάδια επαρκούν τα συνήθη κλινικά μέσα.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share