ΣΚΠ ΚΑΙ ΙΟΙ

6:17 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΠΡΙΝ ΑΠΟ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ DNA ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΚΠ.
Νέες έρευνες έχουν καταδείξει ότι μόλις το 1,5% του DNA κωδικοποιείται για 20.000 πρωτεΐνες μεταξύ των οποίων ο σχηματισμός πολλές φορές είναι πανομοιότυπος με διάφορους ιούς όπως για παράδειγμα για το HIV-1.
Αυτό σημαίνει ότι αναλύοντας τους ιούς και βρίσκοντας την συνέχεια τους και αναπτύσσοντας περισσότερο τις γνώσεις μας μπορούμε θεωρητικά κάποια στιγμή να φτάσουμε και στην αιτία της μίας ή της άλλης νόσου και για τον λόγο που αυτές αναπαράγονται. Βέβαια αυτό θα χρειαστεί πολύ δουλειά, έρευνες και κυρίως γενετική μελέτη με μηχανήματα που ακόμα δεν υπάρχουν αλλά κάποια στιγμή όλοι ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει και θα έχει σωτήρια αποτελέσματα.
Μακάρι να γίνει γρήγορα.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share