ΣΚΠ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ Ή ΕΥΦΟΡΙΑΣ

1:14 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΠ ΝΑ «ΤΑΛΑΝΤΕΥΟΝΤΑΙ» ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗΣ ΕΥΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΈΝΤΟΝΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ.

Το γεγονός έχει αμιγώς παθολογική βάση και πρόκειται μάλιστα για παθολογικές επεξεργασίες που γίνονται στην περιοχή 25 ή περιοχή Brodmann με βάση τις διαταραχές της λευκής ουσίας. Ανάλογα με τις εστίες εκεί και ανάλογα με το βιοηλεκτρικό «ρεύμα» που φτάνει στην εν λόγω περιοχή και τη διεγείρει, έχουμε τη μια ή την άλλη κατάσταση.
Εάν είναι πολύ, παρουσιάζεται κατάθλιψη, εάν η μεταβολή αυτή δημιουργεί ελάττωση έρχεται η ευφορία. Και στις δυο περιπτώσεις, πέραν των φαρμακευτικών συνταγών που χρησιμοποιούνται προκειμένου να φέρουν σε ισορροπία μια περιοχή, έναν μεγάλο ρόλο παίζει και ο μαγνητικός ερεθισμός ο οποίος μπορεί να φέρει μια χρυσή ιδιαιτερότητα και να ισορροπήσει την κατάσταση βιοηλεκτρικά, έτσι που να αποφευχθεί η μία ή η άλλη απόκλιση. Βέβαια εδώ υπάρχουν πολλά κενά και αρκετές θεραπευτικές απαντήσεις, οι οποίες πρέπει να ελεγχθούν και δοθούν οι λύσεις στο μέλλον. Πάντως το ουσιαστικό είναι ότι και στη μία και στην άλλη περίπτωση, τα εφαρμοζόμενα σαν «φάρμακα», μαγνητικοί ερεθισμοί, που εφαρμόζονται στη περιοχή, είναι ανώδυνοι, αναίμακτοι χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες για τους ασθενείς, καθ’ ότι έχει δείξει η πείρα μόνο θετικά αποτελέσματα. Συνεπώς θα πρέπει κανείς να εφαρμόσει ότι έχει προκειμένου να απαλύνει την ταλαιπωρία των ασθενών.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share