ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΝΤΙΕΠΙΛΗΠΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΗΝ ΣΚΠ;

6:47 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΣΟΣ ΓΝΩΣΤΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.
Ακόμη και σήμερα ήδη παγκόσμια «τρέχουν» διάφορα θεραπευτικά πρωτόκολλα με στόχο κυρίως τις παθολογίες του ανοσοποιητικού συστήματος ή τις λοιμώδεις εξάρσεις της ασθένειας.
Παρόλα αυτά μεγάλη χρήση και δικαιολογημένα έχουν στην ΣΚΠ τα αντιεπιληπτικά φάρμακα που συνεισφέρουν στην βελτίωση της κλινικής εικόνας. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους κυρίως διότι η ίδια η ΣΚΠ προκαλεί μια εγκεφαλική υπερδραστηριότητα που «κατευνάζεται» με τα αντιεπιληπτικά φάρμακα και παράλληλα η αντιεπιληπτική αγωγή καταστέλλει κάποιες εστίες παραγωγής άλγους στον εγκέφαλο.
Τέτοια παραδείγματα έχουμε με τις νευραλγίες τριδύμου και άλλες επώδυνες καταστάσεις στην ΣΚΠ.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share