ΓΙΑΤΙ ΈΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

7:03 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ, ΨΥΧΙΚΕΣ Κ.Λ.Π. ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.
Σε ορισμένους τύπους της ΣΚΠ ενώ υπάρχει η ίδια νοσολογική διαταραχή έχουμε εμφάνιση των ίδιων νοσολογικών συμπτωμάτων. Μια έρευνα που έγινε σε μουλάτες στη Βραζιλία υπέδειξε κατά κάποιο τρόπο που είναι η ρίζα του προβλήματος αυτού. Οι μουλάτες έχουν έντονη γονιδιακή φαινοτυπική προέλευση και έτσι εάν πιστοποιηθούν γενετικές συμπεριφορές είναι διαφορετικής σημασίας. Στην έρευνα αυτή βρέθηκε ότι το σύμπλεγμα HLA-DRB έχει ποσοτικές διαφορές στις περιπτώσεις ΣΚΠ και οπτικής νευρομυελίτιδος στους ίδιους ασθενείς. Πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε την ίδια διαδικασία σε διαφορετική ένταση.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share