ΣΠΙΝΘΗΡΟΒΟΛΟ ΣΚΟΤΩΜΑ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

7:41 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΟΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΟΠΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΈΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ.
Ανάμεσα σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το «σπινθηροβόλο σκότωμα». Σαν σκοτώματα στη σκλήρυνση κατά πλάκας θεωρούμε σκοτεινές επιφάνειες που υπάρχουν εντός του οπτικού πεδίου, διαταράσσοντας έτσι την όραση του ασθενούς. Πάρα πολλές φορές και κατά κύριο λόγο σε κεντρικό σημείο του οπτικού πεδίου εμφανίζεται με ένταση «σπινθηροβόλο σκότωμα». Σε αυτές τις περιπτώσεις, σχεδόν όλες τις φορές πρόκειται για ένα σύμπτωμα μιας ημικρανίας και όχι της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Έτσι λοιπόν όποτε παρουσιάζεται το σπινθηροβόλο σκότωμα πρέπει να γίνεται και μια επιπλέον διαγνωστική προσπάθεια για την παράλληλη ύπαρξη μιας ημικρανίας με αύρα.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share