ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΦΥΡΙΕΣ

1:31 μ.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΕΝΩ Η ΠΡΟΦΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ  ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ.
Και τα δυο νοσήματα έχουν ένα αυτοάνοσο χαρακτήρα και μπορούν ανά πάσα στιγμή να «δραστηριοποιηθούν» από κάποιες ανοσολογικές αντιδράσεις. Έχουν αναφερθεί ,τουλάχιστον στις βαριές μορφές, αρκετές περιπτώσεις συνύπαρξης των δύο  ασθενειών˙ μάλιστα, πολλές φορές, σε ταυτόχρονη χρονική έναρξη. Δηλαδή, έχουμε μια σύγχρονη ανοσολογική διαταραχή της μυελίνης των νεύρων και της αίμης του αίματος. Αυτό επιβεβαιώνει την παλιά θεωρία ότι στη σκλήρυνση κατά πλάκας ή και στις πορφυρίες υπάρχει μια επίπεδη ανοσολογική διαταραχή, η οποία μπορεί να έχει και ταυτόχρονη «έκρηξη». Σε αυτές τις περιπτώσεις, έχουμε ταυτόχρονη εκδήλωση των συμπτωμάτων και σε επιτυχημένη φαρμακευτική αγωγή έχουμε υποχώρηση και των δυο ασθενειών.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share