ΠΟΣΟ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ;

12:51 μ.μ. by Dr D. Kountouris
ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, ΟΙ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΣΘΕΝΗ.
Αν και σε ότι αφορά τη νοσολογική οντότητα της ασθένειας, δεν υπάρχουν ειδικοί μηχανισμοί ρύθμισης που να προκαλούν επώδυνες καταστάσεις, εντούτοις το 50%-70% των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας, κατά καιρούς, έχει βασικό πρόβλημα με τα επώδυνα σύνδρομα. Νευροφυσιολογικές εξετάσεις έχουν πιστοποιήσει πως υπάρχουν νευρωνικά τόξα μεταξύ εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού που διακινούν αυτά τα ερεθίσματα που προκαλούν τον πόνο. Τα κυκλώματα αυτά ονομάζονται «βραχέα» κυκλώματα και πέρα από την ανατομική τους κατασκευή, φαίνεται πως είναι και ο «διάδρομος» των νευροδιαβιβαστών εκείνων της επώδυνης αγωγής.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share