ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

1:03 μ.μ. by Dr D. Kountouris
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΈΝΑ ΝΟΣΟΛΟΓΙΚΟ «ΜΕΙΓΜΑ» ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ. Δυο είναι τα χαρακτηριστικά σε αυτές τις περιπτώσεις˙ πρώτον,  ότι η αρθρίτιδα είναι σταθερού τύπου σε συγκεκριμένες αρθρώσεις. Γεγονός το οποίο οφείλεται πιθανόν σε προϋπάρχουσες βλάβες, λόγω της σκλήρυνσης κατά πλάκας και κατά δεύτερο λόγο οφείλεται σε  στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις, οπότε η προσβολή είναι πιο γενικευμένη και με κύρια εντόπιση στη σπονδυλική στήλη. Ο αρθρικός πόνος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πιο έντονος, λόγω του πεσμένου ανοσοποιητικού και λόγω της σκλήρυνσης κατά πλάκας δε συνοδεύεται από πρηξίματα και συνήθως υποχωρεί με τα συνήθη αντιφλεγμονώδη.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share