ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΑΡΤΗΡΙΑ

12:24 μ.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΠΡΟΣΘΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΑΡΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΈΝΑ ΑΓΓΕΙΟ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΕ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
 Η πρόσθια εγκεφαλική αρτηρία εφοδιάζει με οξυγόνο, που ρυθμίζει την καλή λειτουργία, το σημείο του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την κίνηση και την αίσθηση του ποδιού, κάτω από το γόνατο. Πολύ τακτικά αποφράξεις της, ισχαιμικές της διαταραχές ή αυξημένη ενδοκρανιακή πίεση φέρνουν μουδιάσματα και αδυναμία στο άκρο πόδι, κάτω από το γόνατο. Παρά πολλοί γιατροί, αντιμετωπίζοντας αυτές τις κλινικές εικόνες και έχοντας δυσκολίες με τις τυπικές απεικονιστικές μεθόδους, θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με περιπτώσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει πάντοτε να έχουμε κατά νου και τη διαφοροδιαγνωστική δυνατότητα της μαγνητικής αγγειογραφίας του εγκεφάλου.

Ετικέτες , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share