ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ CROHN

11:36 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ, ΈΧΟΥΝ ΛΥΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ.
Ένα από αυτά ήταν η ταυτόχρονη εμφάνιση, και με αναλογική συμπτωματολογία, της σκλήρυνσης κατά πλάκας και της νόσου του Crohn. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις, προηγείτο η νόσος του Crohn με έντονους πόνους και εντερικούς σπασμούς. Η απαρχή κάθε τέτοιου επεισοδίου ήταν η έντονη συναισθηματική φόρτιση ή κάποια λοίμωξη, κυρίως από ιό με τακτικές υποτροπές. Η θεραπεία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι κοινή, σχεδόν ταυτόσημη,  και βασίζεται σε διάφορα ανοσοκατασταλτικά και ανοσορυθμιστικά φάρμακα. Αξιοπερίεργο είναι ότι τακτικά μπορεί να προστεθεί και ένα τρίτο αυτοάνοσο νόσημα, όπως είναι π.χ. η θυρεοειδίτιδα του Hashimoto.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share