ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟ SJOGREN

5:24 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ SJOGREN ΈΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ.
Έχει παρατηρηθεί όμως και μια άξια αναφοράς ιδιομορφία, σε ότι  αφορά την προδιάθεση για αυτές τις δυο ασθένειες. Το σύνδρομο Sjogren, που χαρακτηρίζεται από μια ξηροφθαλμία και ξηροστομία λόγω προσβολής των ανάλογων εξωκρινών αδένων, παρατηρήθηκε τέσσερις φορές σε ασθενείς που στην οικογένεια τους υπήρχε ιστορικό με σκλήρυνση κατά πλάκας. Είναι ενδεικτικό πως μια τέτοια παρατήρηση ενισχύει την άποψη ότι στα αυτοάνοσα νοσήματα η προδιάθεση για διαταραχή του ανοσοποιητικού και εμφάνιση παρόμοιων ασθενειών είναι πολύ πιο τακτική παρά στον υγιή πληθυσμό.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share