ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ «ΠΑΤΕΡΙΤΣΑ»

2:24 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Ή ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ, ΈΧΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΟΥ Ή ΠΑΤΕΡΙΤΣΑΣ.
Δυστυχώς υπάρχει η ευρεία κοινωνική προκατάληψη και ο «υποτιθέμενος στιγματισμός» του ασθενούς, όταν χρειάζεται κάποιο βοηθητικό εργαλείο για την κίνηση του. Βέβαια, στις περισσότερες περιπτώσεις η συμπλεγματική συμπεριφορά του ιδίου του ασθενούς είναι υπεύθυνη και όχι η κοινωνική επιρροή. Όπως όμως και να έχει το θέμα, παραμένει ένα ανοιχτό ζήτημα για πολλούς ασθενείς που επικαλούνται λόγους καλαισθησίας και κοινωνικής προβολής.
Αντικειμενικά ένα μπαστούνι ή πατερίτσα, για τη σύγχρονη κοινωνική αντίληψη στην Ελλάδα, δεν αποτελεί κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Αποτελεί όμως μια ανάγκη σε ότι αφορά την αποκατάσταση του ασθενούς. Αν και το μπαστούνι είναι ένα στοιχειώδες «εργαλείο» βοήθειας για την επανεξάσκηση και επαναδραστηριοποίησης  της βάδισης, λόγω της λειτουργικότητας του είναι απαραίτητο. Έτσι πρέπει να το χρησιμοποιούν όσο το χρειάζονται οι ασθενείς και μετά να το αφήνουν.

Ετικέτες , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share