ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

2:06 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΈΡΕΥΝΕΣ ΈΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΌΤΙ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ,ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ, ΈΧΕΙ ΜΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ.
Με βάση μια σκάλα μέτρησης, τη λεγόμενη σκάλα Κούρτσκε, όλα αυτά τα χρόνια με αριθμητικά αποτελέσματα μετρούν οι γιατροί τις αυξομειώσεις της συμπτωματολογίας της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Με βάση αυτές τις μετρήσεις παραμένει πάντα ένα μεγάλο ερωτηματικό εάν θα πρέπει σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας να λαμβάνει χώρα μια θεραπεία ακόμα και σε περιόδους ύφεσης. Μέχρι τώρα επειδή δεν υπάρχει ευχέρεια  πολλών αποτελεσματικών θεραπειών, ίσχυε η παροιμία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας να «πάθεις για να μάθεις». Τα τελευταία χρόνια με την πληθώρα των νέων φαρμάκων και των καινούργιων θεραπευτικών δυνατοτήτων και το ανέβασμα ποιότητας της ζωής επιβάλλεται ένα μίνιμουμ θεραπευτικής αγωγής σαν προστασία, ακόμα και όταν έχουμε μια σαφής εμφανιζόμενη βελτίωση.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share