ΠΛΑΓΙΑ ΑΜΥΟΤΡΟΦΙΚΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΕΣ

6:56 π.μ. by Dr D. Kountouris

ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΑΜΥΟΤΡΟΦΙΚΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΗ πλαγία αμυοτροφική σκλήρυνση είναι ένα νόσημα του περιφερικού νευρικού συστήματος με αλματώδη εξέλιξη. Κατά κύριο λόγο καταστρέφονται στο νωτιαίο μυελό τα κύτταρα εκείνα που είναι υπεύθυνα για την κίνηση των μυών έτσι ώστε να ατροφούν οι μύες και να μην μπορούν να ολοκληρώσουν την λειτουργία τους.
Επειδή στους μύες αυτούς περιλαμβάνονται και οι αναπνευστικοί και ορισμένοι του προσώπου, της αναπνοής, της φωνής όταν προχωράει η ασθένεια με γρήγορο ρυθμό δημιουργείται στους ασθενείς πρόβλημα και ότι αφορά την εκφορά του λόγου και την λειτουργία της αναπνοής.
Σε εμπεριστατωμένη έρευνα που έγινε στο Πόρτλαντ της Αμερικής πάνω σε αυτούς τους ασθενείς βρέθηκε ότι μεγάλο ρόλο στην επιδείνωσή τους παίζει το έντονο στρες τόσο από την αρρώστια όσο και από το περιβάλλον.Συνεπώς μια ουσιαστικά μεγάλη βοήθεια σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μπορεί να ρυθμιστεί η κλινική υποστήριξη του ασθενούς με τέτοιο τρόπο ώστε να λιγοστέψει το στρες.
Οι ερευνητές στο Πόρτλαντ παρατήρησαν ότι όταν συμβαίνει αυτό η εξέλιξη είναι καλύτερη.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share