ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗΣ

2:31 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ
Το σύνδρομο αυτό συνήθως προκύπτει όταν κάποιος το συνδυάζει με μυοχαλαρωτικά παυσίπονα και αντικαταθλιπτικά. Ακόμη πιο επικίνδυνη γίνεται η πιθανή εμφάνιση του συνδρόμου της σεροτονίνης όταν υπάρχει και συνδυασμός με τα ναρκωτικά. Όλα αυτά τα φάρμακα αλληλοεπιδρούν και επειδή είναι συνηθισμένη η πρόσληψή τους σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή μην τυχόν και εμφανιστεί το σύνδρομο αυτό. Τα συμπτώματα του είναι διάρροια, σύγχυση, υπερδιέγερση, απώλεια συγκέντρωσης, ναυτία, ίλιγγος, αυξομειώσεις της πίεσης.
Εφόσον υπάρχει ιστορικό λήψης τέτοιων φαρμάκων και μάλιστα μακροχρόνια τότε πρέπει άμεσα εφόσον εμφανιστούν αυτά τα συμπτώματα ο ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας να ειδοποιήσει τον γιατρό του ειδικά σε αυτό το σημείο του συνδυασμού φαρμάκων. Εάν δεν ληφθεί γρήγορα πρόληψη κατάλληλη αγωγή και παρατήρηση τουλάχιστον για ένα 24ωρο στο νοσοκομείο ο κίνδυνος ακόμη και του θανάτου είναι πάρα πολύ μεγάλος.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share