ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

4:11 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΛΟΙΜΩΔΗΣ «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ» ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
Το γεγονός αυτό οφείλεται ότι ορισμένα μικρόβια σαν λοιμογόνοι παράγοντες μπορεί να είναι υποδιαίστερης σημασίας αλλά η «αλλεργική» τους δράση εντός του νευρικού συστήματος προκαλεί μικρές ώσεις της σκλήρυνσης κατά πλάκας τις οποίες οι ασθενείς περνούν στο πόδι θεωρώντας ότι πρόκειται για φυσιολογικές διακυμάνσεις. Βέβαια κάθε μια τέτοια ώση δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται εύκολα γιατί είναι και δύσκολο να διαγνωστεί και ο ασθενής λογικά «βαριέται» την τακτική επίσκεψη στον γιατρό.
Η επικοινωνία όμως γιατρού και ασθενή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι άκρως αναγκαία διότι εκεί επάνω βασίζεται το συνολικό «Concept» μιας θεραπείας.
Αυτές οι μικρές λοιμώξεις πάντοτε αφήνουν ένα κατάλοιπο νευρολογικού υπολείμματος που προστίθεται στο ήδη υπάρχον και έτσι σαν αποτέλεσμα έχουμε μια αργή επιδείνωση η οποία εάν συνηθίσει σε αυτού του είδους επιθέσεις και δεν λυθεί έγκαιρα πολύ γρήγορα καταλήγει να γίνει βαριά.
Συνεπώς ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας υπολογίζουν ακόμη και το μικρότερο «φτέρνισμα». Για αυτούς μπορεί να είναι ένα λοιμώδες επεισόδιο πολύ περισσότερης και μεγαλύτερης σημασίας από έναν υγιή. Πρέπει να επικοινωνούν με τον γιατρό και λαμβάνονται μέτρα.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share