ΟΙ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

5:25 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ ΥΠΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Βλέπουμε για πρώτη φορά ίσως με σιγουριά ότι το μεσολόβιο σαν λειτουργική οντότητα που ενώνει τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου δεν συμμετέχει αποκλειστικά στην παθογένεια της αρρώστιας.
Όπως έδειξαν κάποιες έρευνες Ιταλών επιστημόνων υπάρχει και από τα δύο τα ημισφαίρια ένας αυτάρκης, αυτούσιος μηχανισμός ο οποίος δέχεται στην περίπτωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας τα σήματα από τον νωτιαίο μυελό προς τον εγκέφαλο και τα επεξεργάζεται ισουψός εάν υπάρχει μια αλλοίωση στο άλλο ημισφαίριο. Για να το πούμε πιο απλά υπάρχει μια αυτόνομη λειτουργία στον εγκέφαλο που καθιστά την δράση του μεσολοβίου ανεξάρτητη έτσι που να μην μπορεί να επηρεάζει ουσιαστικά την αρρώστια.

Ετικέτες , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share