ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΠ

10:03 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΝΕΕΣ ΈΡΕΥΝΕΣ ΈΔΕΙΞΑΝ ΌΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΤΩΝ ΑΞΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΚΠ.
Μια συσσώρευση σε μοριακό επίπεδο ελευθέρων ριζών οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακος δηλαδή οξειδωτικών παραγόντων είναι αυτή που προκαλεί με επιπλέον βλάβη των αξόνων η οποία πολλές φορές δεν φαίνεται και στα διαγνωστικά μέσα. Τα μιτοχόνδρια είναι πακέτα με ενέργεια τα οποία τροφοδοτούν τα νευρικά κύτταρα εν προκειμένω και την ομαλή τους λειτουργία. Οποιαδήποτε διαταραχή που υπεισέρχεται στη λειτουργία αυτή δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην ανάπτυξη και στην βιοσυντήρηση των κυττάρων. Έτσι λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση που η ΣΚΠ έχει πέρα από τις απομυελινωτικές εστίες της μυελίνης των νευροαξόνων λόγω φλεγμονών και έναν ακόμη επιπλέον παράγοντα που ερευνάται τώρα και από ότι αποδεικνύεται είναι σωστό συμβάλλει στα μιτοχόνδρια λόγω των ελευθέρων ριζών.
Έχουμε δηλαδή δυο ταυτόχρονες αιτίες που είναι αποδεδειγμένες τις φλεγμονές και την παράλληλη διαταραχή του οξυγόνου, εν προκειμένω της οξείδωσης. Αυτοί οι δυο παράγοντες που σήμερα θεωρούνται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο μπορούν να ανιχνευτούν ή πιστοποιηθούν. Όσο πιο μεγάλη είναι η πιστοποίηση της έκτασης της βλάβης η αναγνώριση του προβλήματος τόσο πιο αποτελεσματική είναι και η θεραπεία που θα ακολουθηθεί.
Πάντως για μια ακόμα φορά η νέα ανακάλυψη οδηγεί στο γεγονός ότι στις περιπτώσεις ΣΚΠ οι μόνο-θεραπείες είναι κατά κανόνα καταδικασμένες διότι έχουμε μια πολυγενετική και πολυτοπική βλάβη στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ετικέτες , , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share