ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΟΥΡΗΣΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

3:23 π.μ. by Dr D. Kountouris

ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΟΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΟΥΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
Ενώ οι ηλικιωμένοι και των δύο φύλων πολύ τακτικά και πολύ νωρίς επισκέπτονται τον γιατρό για προβλήματα της κύστης και της συχνοουρίας, δεν συμβαίνει το ίδιο και στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Στους τελευταίους, παρότι τα προβλήματα τους αρχίζουν πολύ νωρίς, πρέπει να αυξηθούν σε ένταση, δηλαδή, να έχουμε παρουσία τακτικών λοιμώξεων, προκειμένου να αρχίσει η ιατρική φροντίδα.
Και βέβαια, από εκεί και ύστερα πλέον τα προβλήματα ουροδόχου κύστης και διαταραχής της ούρησης αποτελούν για τους ασθενείς αυτούς ένα μόνιμο πρόβλημα.
Η προβληματικότητα αυτή αυξάνει λόγω του ότι στην ασθένεια αυτή πολύ τακτικά έχουμε συνδυασμό των προβλημάτων αυτών με υψηλής έντασης σπαστικότητα των κοιλιακών μυών, που αυξάνουν την δυσλειτουργία της κύστης.
Τότε η συχνοουρία και η επίσχεση ούρων γίνονται πλέον πιο έντονες και ο ασθενής υποφέρει περισσότερο. Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι στη σκλήρυνση κατά πλάκας οι δυσλειτουργίες της κύστης εμφανίζονται πολύ νωρίς στο 90% των ασθενών, περισσότερο στις γυναίκες από ότι στους άνδρες. Στα προχωρημένα στάδια της αρρώστιας είναι σχεδόν ένα καθημερινό πρόβλημα και στις δύο μορφές. Και σαν επίσχεση ούρων και σαν συχνοουρία.
Πέρα από αυτό, έχουμε μόνιμες ουρολοιμώξεις σε σημείο που η καθημερινή υγιεινή πρέπει να είναι περισσότερο από σχολαστική.
Συνήθως αρχίζει στη σκλήρυνση κατά πλάκας με μια ελαφριά διαταραχή και τακτική ενούρηση, χωρίς πλήρη αποσυμπίεση της κύστης, αλλά, με την επιτακτική ανάγκη για επανάληψη.
Στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας το πρόβλημα των ορθοκυστικών διαταραχών, ακόμη και αν δεν υφίσταται, πρέπει να τους απασχολεί σαν σκέψη και σαν στοιχείο υγιεινής, πολύ πριν δημιουργηθεί, προκειμένου να αποφύγουν τις δυσάρεστες εξελίξεις. Ιδιαίτερα, στα προχωρημένα στάδια, οι ουρολοιμώξεις μπορεί να έχουν μοιραίο χαρακτήρα.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share