ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

12:48 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. Η ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
Γενικά στην σκλήρυνση κατά πλάκας υπάρχει λόγω της πεσμένης άμυνας του οργανισμού μια ευαλοτώτητα σε πολλά αλλεργιογόνα. Πολλές φορές αυτά τα αλλεργιογόνα είναι σαν συστατικά του περιβάλλοντος και ιχνοστοιχεία η ιόντα του νερού. Κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις π.χ. κληρονομική αλλεργική προδιάθεση είναι δυνατόν να εμφανισθούν σαν κνησμός ή «μυρμηγκιάσματα» σε διάφορα μέρη του σώματος ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Οι ασθενείς αυτοί δεν μπορούν να διαφοροποιήσουν την αλλεργική αντίδραση και θεωρούν τις ενοχλήσεις σαν επιβάρυνση της νόσου.
Αρκετές φορές είναι δυνατόν να εμφανισθεί αυτή η αλλεργία και μετά από συνδυασμό διαφόρων καλλυντικών με το νερό (υδατογενής κνίδωση).

Ετικέτες , , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share