ΚΛΙΝΙΚΑ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

2:28 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΆΓΓΛΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΤΑ ΚΛΙΝΙΚΑ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
Τα κλινικά απομονωμένα σύνδρομα έχουν μια τακτική εμφάνιση στην σκλήρυνση κατά πλάκας. Πρόκειται για σταθερά τοπικά εμφανιζόμενα συμπτώματα π.χ. μια περιοδική πάρεση, τα οποία αν και αξιολογούνται κλινικά σαν σκλήρυνση κατά πλάκας δεν θεραπεύονται άμεσα διότι η εμφάνιση τους κρίνεται «υποκλινική» και άξια θεραπευτικής αναμονής.
Το αποτέλεσμα είναι η αμήχανη αναμονή και η ξαφνική ένταση των συμπτωμάτων της νόσου.
Η ομάδα λοιπόν των Άγγλων ερευνητών σε έρευνα που έκανε στους ασθενείς αυτούς μετά τρεις μήνες ένα και τρία χρόνια διαπίστωσε ότι η πορεία της νόσου των ασθενών αυτών ήταν ανάλογη των πρώτων ευρημάτων της μαγνητικής τομογραφίας.
Δηλαδή όσο περισσότερα ήταν τα παθολογικά ευρήματα της αρχικής μαγνητικής τομογραφίας τόσο χειρότερη ήταν η πορεία της νόσου.
Αντίθετα η αναλογία αυτή δεν διαπιστώθηκε στην σύγκριση αρχικών κλινικών διαγνωστικών κριτηρίων και πορείας – εξέλιξη της νόσου.
Συνεπώς σε κλινικά απομονωμένα σύνδρομα επί του εδάφους μιας πιθανής σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι αναγκαία ή άμεση θεραπευτική αγωγή.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share