ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

12:46 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
Ερευνητές από το Μπάφαλο των ΗΠΑ μπήκαν στον κόπο των μετρήσεων ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας. Κατά τον γνωστό στατιστικό τρόπο χώρισαν τους ασθενείς σε 3 ομάδες (καπνιστές και μη καπνιστές και καπνιστές που είχαν διακόψει τουλάχιστον για 6 μήνες). Τα αποτελέσματα του έδειξαν ότι το κάπνισμα είναι συνυφασμένο με ένα υψηλό ρίσκο για την σκλήρυνση κατά πλάκας. Εκφράζεται δε και η υποψία ότι μπορεί και να προκαλεί την έκρηξη της νόσου.

Ετικέτες , , ,

Comments (2)


Blogger dimitra
10 Οκτωβρίου 2009 στις 1:37 μ.μ.  

to kapnisma epivarini tin ijia sti skp

Blogger dimitra
11 Οκτωβρίου 2009 στις 2:04 μ.μ.  

to gift15 ine telika to farmako jia tin skp

<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share