ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ

2:37 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΝ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ
Το «κλειδί» του αυτοέλεγχου είναι στους μετωπιαίους λοβούς του εγκεφάλου και μάλιστα στον δεξιό περισσότερο από τον αριστερό (δες εικόνα).
Όταν υπάρχει πρόβλημα σε αυτές τις περιοχές αρχίζει και μειώνεται η κριτική ικανότητα και οι αναστολές των επιθυμιών με αποτέλεσμα να δυσλειτουργεί ο αυτοέλεγχος. Στην περιοχή αυτή εδράζεται η λειτουργική μνήμη όπου διαχειρίζονται οι πληροφορίες για την εκτέλεση μιας πράξης.
Όταν λοιπόν υπάρχει δυσλειτουργία και κακή διαχείριση της λειτουργικής μνήμης π.χ. λόγω υπερσυγκέντρωσης σε μια ασχολία ή επιθυμία έχουμε μείωση του αυτοελέγχου.
Έτσι λοιπόν στην σκλήρυνση κατά πλάκας όπου τακτικά έχουμε εστίες διαταραχής (απομυελινωτικές) στην περιοχή αυτή (βέλος) παρουσιάζονται έντονες διαταραχές του αυτοελέγχου που με την κατάλληλη αγωγή μειώνονται.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share