Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

4:22 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ «ΤΥΡΑΝΝΙΚΑ» ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Την πρώτη θέση σε ένταση πόνου έχει η νευραλγία του τριδύμου.
Η νευραλγία του τριδύμου είναι ένα κλινικά σχεδόν άλυτο θέμα στην σκλήρυνση κατά πλάκας. Ευτυχώς εμφανίζεται μόνο σε 2% περίπου των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Αντίθετα πρώτα σε εμφάνιση σε ποσοστό 18% περίπου είναι ο διαισθητικός πόνος που αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα με φάρμακα. Πολύ τακτικές είναι και οι οσφυο-ισχιαλγίες σε ποσοστό 16%-17% οι οποίες στην περίπτωση αυτή χρειάζονται και επιπλέον θεραπεία με κορτικοστεροειδή. Τέλος ένα σημαντικό μέρος αποτελούν και οι επώδυνοι τονικοί σπασμοί με 11% και η κεφαλαλγία.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share