ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΛΕΪΣΜΑΝΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

3:19 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΛΕΪΣΜΑΝΙΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΟΣ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΝΕΠΑΛ, ΙΝΔΙΑ, ΠΑΚΙΣΤΑΝ Κ.Λ.Π..
ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στην σκλήρυνση κατά πλάκας σαφώς έχουμε μια αδυναμία του ανοσοποιητικού που αυξάνει τον κίνδυνο της επιλοίμωξης, ιδιαίτερα από σπάνιους λοιμογόνους παράγοντες όπως είναι για εμάς η λεϊσμανίαση.
Τον τελευταίο καιρό όμως παρατηρείται μια αύξηση των περιστατικών και ιδιαίτερα του σπλαχνικού τύπου λεϊσμανίασης ο οποίος πολλές φορές παρουσιάζει και συμπτώματα που χαρακτηρίζουν την σκλήρυνση κατά πλάκας όπως αδυναμία, αστάθεια, ναυτία, καταβολή. Βέβαια η λεϊσμανίαση έχει και συμπτώματα από το αναπνευστικό, απίσχναση, γαστροεντερικές διαταραχές, μελάχρωση δέρματος.
Σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα με συχνά πυρέτια χρειάζεται τακτική έρευνα και κυρίως άμεση διάγνωση και θεραπεία.
Διότι οι συνέπειες μπορεί να είναι μοιραίες.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share