ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΜΥΕΛΙΝΗ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

1:23 π.μ. by Dr D. Kountouris

Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΥΕΛΙΚΩΝ ΔΕΝΔΡΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΔΕΙΚΤΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.Μια ερευνητική ομάδα από την Βοστόνη της Μασαχουσέτης μελέτησε επισταμένα απευθείας και μέσω της κίνησης των κυττοκινών την αντίδραση των μυελικών δενδροκυττάρων
Τα μυελικά δενδροκύτταρα παίζουν για την άμυνα του οργανισμού στην σκλήρυνση κατά πλάκας έναν ρόλο αντιγόνου. Δηλαδή παρουσιάζονται αυξημένα στην έξαρση και μειωμένα στην ύφεση.
Οι ερευνητές στην Βοστόνη μελέτησαν επισταμένα τις αυξομειώσεις των δενδροκυττάρων και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «παρακολουθούν» οι συγκεντρώσεις στους με μεγάλη ακρίβεια και ευαισθησία τις κλινικές μεταβολικές της σκλήρυνσης κατά πλάκας κατά την διάρκεια της πορείας της καθώς επίσης και στην διαδρομή κάποιας θεραπείας.
Η δυνατότητα αυτή δίνει μια ιδιαίτερα χρήσιμη και διαγνωστική δύναμη.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share