ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

6:19 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΧΡΩΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ Τ-ΚΥΤΤΑΡΑ (ΔΕΣ ΕΙΚΟΝΑ) ΠΟΥ Η ΕΞΑΡΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΘΟΓΕΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
Έτσι λοιπόν βλέπουμε τα κύτταρα αυτά «εξειδικευμένα» να αποκτούν σε ορισμένα σημεία μια «ειδική επικοινωνία» με τους ανοσοποιητικούς (αμυντικούς μηχανισμούς που να επιτρέπουν να εισχωρήσουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και να το καταστρέψουν).
Η παρακολούθηση της διαδρομής αυτών των Τ-κυττάρων εντός του αίματος λύνει το σταυρόλεξο της παθογένειας της σκλήρυνσης κατά πλάκας και προσφέρει νέες δυνατότητες για καινούριες θεραπευτικές αγωγές.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share