Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 1

4:16 π.μ. by Dr D. Kountouris
Ο ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ 1 ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ «ΟΥΡΑ» ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΥΤΟΑΝΟΣΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.
Πρόκειται για μια από τις πλέον δύσκολα θεραπεύσιμες μορφές συνδυασμού των δύο νοσημάτων γιατί η απαραίτητη για την σκλήρυνση κατά πλάκας ανοσοκαταστολή μέσω κορτιζόνης δημιουργεί επιπλέον πρόβλημα στην εμφάνιση του διαβήτη που προέρχεται από την καταστροφή των κυττάρων του πάγκρεας που παράγουν συγκεκριμένα ινσουλίνη.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τα επίπεδα της ινσουλίνης ελαττώνονται συνοδευόμενα από κόπωση, συχνοουρία, πολυδιψία και συγχύσεις πολύ πριν πιστοποιηθεί η νόσος του κληρονομικού διαβήτη.
Ο διαβήτης τύπου 1 συμβαδίζει με νεφρική ανεπάρκεια απώλεια όρασης, μουδιάσματα, αδυναμία των ποδιών και αδυναμία βάδισης. Δηλαδή κάποια συμπτώματα κοινά με την σκλήρυνση κατά πλάκας.
Ο συνδυασμός των ασθενειών αυτών μπορεί να δημιουργήσει πέρα από τα διαγνωστικά προβλήματα και ουσιαστικά προβλήματα θεραπείας γιατί πολλές φορές οι θεραπείες είναι αντικρουόμενες π.χ με την κορτιζόνη.
Απαιτείται δηλαδή κάθε φορά που έχουμε την μία ή την άλλη αρρώστια να σκεφτόμαστε την τυχόν ύπαρξη της δεύτερης ή της πρώτης προκειμένου να έχουμε την σωστή αγωγή.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share