ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΡΥΘΗΜΑΤΩΔΗΣ ΛΥΚΟΣ

3:10 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ.
Και εδώ έχουμε μια επικάλυψη των συμπτωμάτων πάρα πολύ τακτικά που δυσκολεύει την διάγνωση γιατί στο συστηματικό ερυθηματώδη λύκο έχουμε μια έντονη καταβολή, αρθραλγίες, εξανθήματα. Η διαφοροδιάγνωση είναι εύκολη όταν πλέον προχωρήσουν τα προβλήματα εξαιτίας του λύκου και εγκατασταθούν σε νεφρούς και πνεύμονες. Το ευχάριστο είναι ότι στην θεραπεία έχουμε κοινά φάρμακα που κυρίως είναι η κορτιζόνη, η ανοσοκαταστολή και η φυσιοθεραπευτική υποστήριξη.
Η έγκαιρη διάγνωση και των δύο ασθενειών είναι απαραίτητη για να μπορέσει κανείς να τις αντιμετωπίσει σωστά και να έχει μια καλύτερη πρόγνωση.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share