ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟ

3:19 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ Ο ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Λόγω του ότι στην σκλήρυνση κατά πλάκας έχουμε μια πτώση του αμυντικού συστήματος πολύ τακτικά οι ασθενείς αυτοί όταν δεν λαμβάνουν πρόληψη και σωστή υγιεινή, πλύσιμο χεριών κ.λ.π. εμφανίζουν με περιπτώσεις χρυσίζοντος σταφυλόκοκκου που είναι μολύνσεις δέρματος, οστών, πνευμόνων και μελανών μορίων.
Πολλές φορές μπαίνουν και στο αίμα δημιουργώντας σηψαιμία. Πρόκειται για μια πάρα πολύ τακτική επιπλοκή σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και για αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα με αντιβίωση χωρίς πολλές αναμονές διότι μπορεί να προκαλέσει νέα ώση.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share