ΔΑΨΟΝΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

3:01 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΔΑΨΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΠΑΟΥΛ ΕΡΛΙΧ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΟΠΩΣ Η ΔΑΨΟΝΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ.
Η αντιμικροβιακή δράση της δαψόνης που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε ισχυρές λοιμώξεις όπως η λέπρα, η πνευμονοκύστης καθώς τελευταία και για την μέτρια έως πολύ σοβαρή ακμή είναι ιδιαίτερα τοξική μερικές φορές σε ασθενείς που έχουν παράλληλα σκλήρυνση κατά πλάκας και με την λήψη της εμφανίζουν την λεγόμενη αντίδραση της δαψόνης.
Πρόκειται για ανεπιθύμητες ενέργειες που περιλαμβάνουν ναυτία, πονοκέφαλο, εξάνθημα, αϋπνία, ψύχωση και εντείνουν την συμπτωματολογία της νόσου.
Ο συνδυασμός δεν είναι και τόσο σπάνιος όσο φανταζόμαστε γιατί κατά κανόνα πάρα πολλές από τις νεαρές κοπέλες που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας παρουσιάζουν ταυτόχρονα μέτρια έως πολύ σοβαρή ακμή όπου και ένα από τα φάρμακα που επιπλέον χρησιμοποιούν είναι η δαψόνη.
Κυρίως για αυτόν τον λόγο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι παρενέργειες που τις χαρακτηρίζει σαν σύνδρομο της δαψόνης ή αντίδραση δαψόνης προκειμένου να προφυλαχθούν από επιπλέον παρενέργειες.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share