ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

1:45 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ.
Στην σκλήρυνση κατά πλάκας δεν ξέρουμε την ακριβή αιτία, ξέρουμε όμως ότι είναι μια ανοσολογική αντίδραση που παράγεται από το ίδιο το ανοσοποιητικό του ασθενούς ξεκινώντας από τα Τ-λεμφοκύτταρα μέσα στο αίμα.
Τελευταίες έρευνες κατέδειξαν ότι η διαδικασία εξέλιξης μέσω του τρόπου που αναφέραμε μπορεί να είναι μέσα σε λεπτά, ώρες, μέρες ή εβδομάδες. Για τον λόγο αυτό στην περίπτωση αυτή ισχύει ο χρυσός ιατρικός κανόνας το ότι με την πρώτη υποψία της διάγνωσης ξεκινάμε και αντιμετωπίζουμε την πρώτη παθολογική εξέλιξη χωρίς καμία αναμονή και όσο γίνεται σε πιο μεγάλο εύρος.
Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι ένας ύπουλος και δύσκολος εχθρός που πρέπει να αντιμετωπίζεται κάθε φορά με πολύ μεγάλη προσοχή όσες φορές και αν χρειαστεί να το επαναλάβουμε αυτό.
Ασθενής και γιατρός πρέπει να γνωρίζουν ότι «τίποτα» δεν πρέπει να μένει για αύριο και η θεραπεία να συνεχιστεί μέχρι να φτάσουν τα συμπτώματα στην αφετηρία που βρίσκονταν.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share