ΣΚΠ ΚΑΙ 24ΩΡΟ ΗΕΓ

6:03 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΕΣ «ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ» ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.
Ποτέ άλλη νόσος νευρολογική δεν έχει ερευνηθεί τόσο πολύ και δεν έχουν γίνει τόσες προσπάθειες όσο σε αυτή την αρρώστια - χαμαιλέοντα. Μια πιθανή εξήγηση είναι η εμφάνιση πολλών συμπτωμάτων σε διαφόρους συνδυασμούς και η λάθος πεποίθηση για πολλούς ερευνητές σε ότι αφορά την θεραπεία της και της εξέλιξή της. Ερευνώντας κλινικά σίγουρες μορφές της ΣΚΠ με τις μεθόδους των προκλητών δυναμικών και της 24ωρης ηλεκτροεγκεφαλογραφικής καταγραφής βρήκαμε ότι η τελευταία είναι πολύ πιο ευαίσθητη διαγνωστικά μέθοδος από τις άλλες.
Έτσι λοιπόν βγαίνει το συμπέρασμα ότι σε όλες τις περιπτώσεις της ΣΚΠ κατά κανόνα έχουμε μια γενικευμένη εγκεφαλική διαταραχή όπως καταγράφεται και στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα με μια έμφαση σε κατά τόπους περιοχές.

Ετικέτες , , , ,

Comments (1)


Anonymous Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2010 στις 7:15 π.μ.  

πηγα στο αιγινιτιο και υστερα απο μια σειρα εξετασεων μου διαγνωστικε απομυελινωτικη νοσος.
Ομως εφοσον μου χορηγησαν κορτιζονη μετα ειπαν θα δουμε και δεν μου εδωσαν καμμια θεραπεια.εμενα συνεχιζει ανισοροποια διπλοπια στα δεξια τα γονατα μου μουδιαζουν καποιες στιγμες της ημερας υπαρχει κοπωση στο θερμο κλιμα και εχει περασει ενας μηνας απο τοτε που πηρα κορτιζονη.Πρεπει να μεινω παραλυτος για να μου δωσουν κατι?

<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share