ΣΚΠ ΚΑΙ ΑΤΑΞΙΚΗ ΔΥΣΑΡΘΡΙΑ

7:14 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΑΞΙΚΗ ΔΥΣΑΡΘΡΙΑ.
Η αταξική δυσαρθρία του λόγου που εμφανίζεται σαν «κολλώδης» ομιλία η οποία διακόπτεται από μια αργή και μονότονη εκφορά εναλλασσόμενη με «εκρηκτικά» σημεία.
Αυτού του τύπου η δυσαρθρία είναι τυπική για την ΣΚΠ και πολλές φορές χαρακτηριστική για την εξέλιξή της.
Υποδηλώνει μια παρεγκεφαλιδική βλάβη η οποία αυξομειώνεται ανάλογα με την βαρύτητα της συμπτωματολογίας της νόσου.
Στις περιπτώσεις που έχουμε βελτίωση της κλινικής εικόνας της ΣΚΠ μια από τις πρώτες ενδείξεις είναι η υποχώρηση της αταξικής δυσαρθρίας. Η αταξική δυσαρθρία μπορεί να θεωρηθεί «βαρόμετρο» για την βελτίωση ή χειροτέρευση της νόσου.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share