ΑΝΤΙΓΟΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

2:06 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ Η ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
Μια επιτροπή της Βοστόνης από διάσημους ερευνητές τον τελευταίο καιρό μεταξύ των άλλων έψαξε να βρει ποια είναι αυτά τα αντιγόνα τα οποία δημιουργούν τις προϋποθέσεις για δημιουργία της σκλήρυνσης μέσα στον οργανισμό.
Πιο συγκεκριμένα ψάξαμε να βρούμε την ανοσολογική απάντηση μετά από διέγερση κάποιων μικροσωματιδίων η μορίων που ενεργοποιούν τα
Τ – Λεμφοκύτταρα και θέτουν σε διαδικασία την γένεση της σκλήρυνσης.
Εκεί παρατηρήσανε ότι παίρνοντας ορό από ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και εμβολιάζοντας ποντίκια ενεργοποιούν το όλο σύστημα και μάλιστα συγκεκριμενοποίησαν ότι μια κυττοκίνη, ιντερφερόνη Γ, είναι αυτή που διεγείρει περισσότερο προς παραγωγή αντιγόνων τα οποία κατόπιν ερεθίζουν το ανοσοποιητικό για να προκαλέσουν τα αντισώματα εκείνα που προκαλούν την σκλήρυνση.
Το ιδιαίτερα ευχάριστο σε όλη αυτή την διαδικασία είναι ότι έχει σταθεροποιηθεί πλέον και η μέθοδος και ο τρόπος σκέψης που αφορά την αναζήτηση των αιτιών της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Παράλληλα υπάρχουν πλέον και οι ανάλογοι εργαστηριακοί εξοπλισμοί προκειμένου να γίνει η αναζήτηση αυτή πιο συγκεκριμένη και σαφής.
Από ότι φαίνεται είναι θέμα χρόνου ώσπου να εντοπιστούν πλήρως όλες οι διαδικασίες που προκαλούν την σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share