ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΙΑ ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΤΙΔΑΣ

6:22 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΟΙ ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΤΙΔΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΘΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ Η ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ.
Εν προκειμένου ενδιαφέρον έχει η υποψία θυρεοειδίτιδας η οποία λόγω του λοιμογόνου νοσολογικού χαρακτήρα εμφανίζεται συχνά με την σκλήρυνση κατά πλάκας.
Βέβαια η υποψία θυρεοειδίτιδας έχει λοιμογόνο αιτία. Χαρακτηρίζεται από ένα οίδημα γύρω στον αδένα, συμβαδίζει με πονοκεφάλους, πυρετούς, αδιαθεσία, κόπωση όπως και αίσθημα παλμών, απώλεια βάρους, γενικευμένη αδυναμία και δυσαισθησίες.
Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι δύσκολο να ξεχωριστούν καμία φορά από αυτά της σκλήρυνσης κατά πλάκας και λόγω του ότι σπάνια η υποψία θυρεοειδίτιδας μπορεί να διαφοροδιαγνωστεί έγκαιρα από την σκλήρυνση κατά πλάκας, έχουμε πολύ τακτικά την θεραπευτική αγωγή της σκλήρυνσης κατά πλάκας με χορήγηση κορτικοστερεοειδών ή αντιφλεγμονοδών με τα οποία υποχωρούν και τα συμπτώματα της υποψίας της θυρεοειδίτιδας. Πρέπει όμως πάντοτε και γενικά στις περιπτώσεις της σκλήρυνσης κατά πλάκας να έχουμε κατά νου και την υποψία θυρεοειδίτιδας γιατί πολλές φορές αυτή αποτελεί την αφορμή μιας ώσης της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share