ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.

3:18 π.μ. by Dr D. Kountouris

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ.Μια ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Βόννης τον τελευταίο καιρό έκανε μια άκρως ενδιαφέρουσα πιστοποίηση. Η ερευνητική αυτή ομάδα κατόρθωσε και εντόπισε ότι υπάρχουνε κάποια ειδικά μόρια μέσα στον οργανισμό τα λεγόμενα «PPAR» τα οποία έχουνε ρόλο παρατηρητή. Μόλις αυτά τα μόρια εντοπίσουνε κάποια ειδικά κύτταρα τα λεγόμενα «TH-17» κύτταρα, τα οποία είναι από αυτά που επιτίθενται στους νευρολογικούς ιστούς και προκαλούν την σκλήρυνση επεμβαίνουν και μειώνουν την δραστηριότητά τους. Άρα δηλαδή έχουμε ένα ευεργετικό θεραπευτικό αποτέλεσμα για την σκλήρυνση κατά πλάκας.
Η ύπαρξη αυτών των «PPAR» μορίων μπορεί να προκληθεί μετά από χορήγηση αντιδιαβητικών φαρμάκων. Το μόνο κακό είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις παράλληλα με την δράση την ευεργετική που έχουν στην σκλήρυνση κατά πλάκας επηρεάζουν αυτά τα φάρμακα την έκκριση της ινσουλίνης. Γεγονός που προκαλεί επιπλέον προβλήματα.
Έτσι λοιπόν μετά την εντόπιση όλων αυτών των παραμέτρων οι επιστήμονες συγκεντρώνονται σε ένα φάρμακο που θα έχει τα θετικά και όχι τα αρνητικά της όλης αυτής διαδικασίας.
Ας ελπίσουμε ότι η λύση θα βρεθεί σύντομα.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share