ΣΚΠ ΚΑΙ ΤΕΝΟΝΤΕΣ

5:38 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.
Οι κινητικές αυτές διαταραχές στην καθημερινότητα του ασθενούς φέρουν μια μεγάλη επιβάρυνση στους τένοντες, καθιστώντας τους έτσι ευαίσθητους σε λοιμώξεις και μικροτραυματισμούς.
Το αποτέλεσμα αυτό οδηγεί σε οξείες ή χρόνιες τενοντοθηλακίτιδες με χαρακτηριστικό πόνο και οίδημα εντοπισμένο στο ευαίσθητο έλυτρο του τένοντα.
Τις περισσότερες φορές οι ασθενείς «συνηθισμένοι» από τους πόνους της ΣΚΠ αποδίδουν και τους πόνους της τενοντίτιδας στην κύρια αρρώστια.
Η διαφοροποίηση είναι απαραίτητη προκειμένου να γίνει έγκαιρη διάγνωση και σωστή θεραπεία και το κυριότερο από όλα να διακοπεί η εξέλιξη τους.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share