ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΥΤΟΠΟΥ ΛΕΥΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΝΑΤΑΛΙΤΣΟΥΜΑΠ (TYSABRI)

4:56 π.μ. by Dr D. Kountouris
TO ΝΑΤΑΛΙΤΣΟΥΜΑΠ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΕΩΣ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Το φάρμακο αυτό ήταν ήδη γνωστό από πολλά χρόνια πριν και χρησιμοποιούταν για την θεραπεία της νόσου του Chron.
Όπως λένε οι τελευταίες έρευνες τα τελευταία 2-3 χρόνια περίπου 20.000 ασθενείς παίρνουνε το φάρμακο αυτό ενώ έχουνε σκλήρυνση κατά πλάκας για πάνω από 18 μήνες.
Δύο τελευταίες έρευνες από την Βοστώνη και από την Ευρώπη αναφέρουνε ότι υπάρχει ιδιαίτερη επικινδυνότητα σε ότι αφορά την χρησιμοποίηση του φαρμάκου αυτού στην σκλήρυνση κατά πλάκας για ενεργοποίηση του ιού GC. O ιός αυτός πήρε πριν από 30 χρόνια περίπου που αποκαλύφθηκε το όνομα του από τα αρχικά του ασθενούς που πρώτα εντοπίστηκε και θεωρείται υπεύθυνος σε ότι αφορά την εμφάνιση της εγκεφαλοπάθειας. Η απομυελινωτικού τύπου αυτή εγκεφαλοπάθεια εμφανίζεται πολύ τακτικά σε ανθρώπους που έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό που στην περίπτωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας δημιουργούν απομυελινωτικές εστίες καινούριες πάνω στις παλιές. Δηλαδή δημιουργούνε στην περίπτωση αυτή μια σκλήρυνση πάνω στην σκλήρυνση κατά πλάκας.
Βέβαια αυτή είναι «αθώα» παρενέργεια του φαρμάκου. Η επικίνδυνη είναι η δημιουργία της πολυτοπικής εγκεφαλοπάθειας η οποία πολλές φορές καταλήγει, αφού προσβάλλει διάφορα μέρη του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού, μοιραία.

Ετικέτες ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share