ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΑΝΙΚΟΥ

6:52 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΟΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ.

Οι διαταραχές πανικού δεν μπορούν να ξεφεύγουν και από τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Λόγο δε της ιδιομορφίας της νόσου είναι πολύ πιθανόν να είναι και αυξημένες. Η ιδιαίτερη μορφή του προβλήματος είναι πως σε κάθε ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας δημιουργεί και μια ανοσολογική αντίδραση που επιβαρύνει την αρρώστια σε μικρό ή μεγάλο βαθμό ανάλογα με τη διάρκεια της αντίδρασης. Πολλές φορές έχει παρατηρηθεί ότι η διαταραχή πανικού μπορεί να είναι ο εκλυτικός παράγοντας μιας «έκρηξης» συμπτωματολογίας της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share