Η ΣΚΠ ΣΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

11:12 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΌΤΑΝ ΆΡΧΙΖΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΙΣΧΥΑΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ “ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ”.

Ένας τέτοιος αφορισμός ήταν ότι η ΣΚΠ είναι μια ασθένεια των νέων και σπάνια παρουσιάζεται σε μεσήλικες. Σήμερα πλέον ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η ΣΚΠ είναι μια διάγνωση για κάθε ηλικία ακόμα και για πολύ προχωρημένη. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί και διαγνωστεί συμπτώματα ΣΚΠ σε ηλικίες ογδόντα και ενενήντα ετών.
Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε και συνωδά συμπτώματα άλλων νοσημάτων όπως Devkin’s ή διάφορες νευραλγίες και εγκεφαλοπάθειες που είναι δευτερογενή συμπτώματα της ΣΚΠ. Συνεπώς όταν υπάρχει σύμπτωμα πρέπει να ακολουθήσει διάγνωση και εφόσον πιστοποιηθεί να ξεκινήσει η θεραπεία. Μόνο με αυτόν τον τρόπο έχουμε σωστή αντιμετώπιση της ΣΚΠ.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share