ΝΑΡΚΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΣΚΠ

9:46 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΝΑΡΚΟΛΗΨΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.

Το σημαντικό είναι ότι ο ίδιος δεν είναι σε θέση να πολεμήσει αυτό το αίσθημα.
Αναμενόμενα κάτι ανάλογο αντιμετωπίζουμε τακτικά και σε ασθενείς με ΣΚΠ.
Το «αναμενόμενο» αναφέρεται στο γεγονός ότι στις δύο ομάδες ανευρίσκεται μια υψηλή ποσότητα συγκεκριμένων ιστοσυμβατικών αντιγόνων (DR 2).
Η παρουσία αυτών των ιστοσυμβατικών αντιγόνων κάνει ύποπτη και την ναρκοληψία σαν μια μορφή αυτοάνοσου νοσήματος με συγγενική παθογένεια στην ΣΚΠ.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share