ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΑΝ ΚΛΙΝΙΚΑ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

5:37 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΜΙΑ ΝΕΑΡΗ ΚΟΠΕΛΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΙΣΧΥΡΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΥΡΕΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΩΔΥΝΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΣΕ ΓΙΑ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΓΩΓΗ.
Όταν η κοπέλα ζήτησε και νευρολογική βοήθεια διαπιστώθηκε πέρα από ένα κλινικά απομονωμένο σύνδρομο με βάση μια πιθανή σκλήρυνση κατά πλάκας. Ο εκτεταμένος διαγνωστικός νευρολογικός έλεγχος μαζί με την μαγνητική τομογραφία δείξανε στοιχεία επαρκή για την στήριξη της διάγνωσης της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Η θεραπευτική διαδικασία που ακολούθησε έφερε την πλήρη υποχώρηση των συμπτωμάτων. Η ασθενής συνέχισε πλέον ανενόχλητη την καθημερινότητα της.
Γεγονός που ενισχύει την ανάγκη της άμεσης αγωγής σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και κλινικά απομονωμένο σύνδρομο.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share