ΣΚΠ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ

11:00 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΠ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ. ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΗΣ ΟΠΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΤΗΣ.
Πολλές φορές όμως ειδικά στην ομάδα αυτή έχουμε και την εμφάνιση φωτογενούς αντανακλαστικού συνδρόμου.
Στην προκειμένη περίπτωση ύστερα από κόπωση, στέρηση υγρών, άνοδο θερμοκρασίας και πολύωρη έκθεση στο φως εμφανίζουν ασθενείς με ΣΚΠ ένα αίσθημα υπερβολικής κόπωσης με συνοδεία μιας μικρής ή μεγάλης επιληπτικής κρίσης.
Αυτό περιγράφεται και σαν φαινόμενο Ούντχοφ.
Ασθενείς με ΣΚΠ πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε ότι αφορά την έκθεση στον ήλιο σε συνδυασμό με την σωματική κόπωση.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share