Η ΘΗΛΙΤΙΔΑ ΚΑΙ Η ΣΚΠ

1:25 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΘΗΛΙΤΙΔΑ: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΣΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΟΠΤΙΚΗΣ ΘΗΛΗΣ, ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΘΗΛΩΝ, ΑΚΤΙΝΟΕΙΔΕΙΣ ΑΥΛΑΚΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ.
Κατά κανόνα, η θηλίτιδα ή οπισθοβολβική νευρίτιδα είναι ένα προστάδιο της ΣΚΠ, που δημιουργεί μια θολότητα στο βλέμμα και μειώνει την οπτική οξύτητα. Επειδή δεν πονάει και δεν έχει άλλα συνοδά συμπτώματα, παραμελείται τακτικά η εξέταση της από τον ασθενή. Επίσης και ο γιατρός, που διαπιστώνει ελαφριάς μορφής θηλίτιδες, ξεγελιέται πολλές φορές και νομίζει ότι πρόκειται για προσωρινές καταστάσεις, ενώ είναι μια χρόνια διαδικασία και στην περίπτωση της ΣΚΠ άμεσα εξελίξιμη. Για αυτό σε περιπτώσεις θηλίτιδας η ανάγκη αμέσου θεραπείας είναι απολύτως απαραίτητη.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share