ΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΡΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

9:39 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΟΤΙ OI ΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ «ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΔΑΙΜΟΝΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Παρόλα αυτά, η παρουσία τους καμιά φορά είναι τόσο μπερδεμένη που δεν μπορεί να γίνει έγκαιρος διαχωρισμός, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο ασθενής. Ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, οι οποίοι έχουν εστίες και στην περιοχή του μυελού στον αυχένα, είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε παραπαρέσεις, δηλαδή μυϊκή και αισθητική αδυναμία στα κάτω άκρα και συχνοουρία, όταν εμφανίζουν ιώσεις που εκτείνονται από το μεσεγκέφαλο μέχρι αυτή την περιοχή. Οι ιώσεις αυτές μπορεί να είναι περίπλοκες, όπως π.χ. εξαιτίας του έρπητα ή του ιού Epstein Barr ή ακόμα πιο απλές όπως είναι από τον ιό απλού κρυολογήματος. Οι τελευταίες μάλιστα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες, γιατί σπάνια λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, ώστε να τύχουν θεραπευτικής αγωγής. Δυστυχώς, τέτοιου είδους «επιπλοκές» στη σκλήρυνση κατά πλάκας πρέπει να εκτιμούνται κλινικά και να θεραπεύονται με την κατάλληλη αγωγή άμεσα. Μια διαγνωστική «περιπέτεια» με αναμονή αποτελεσμάτων, επανάληψη εργαστηριακών εξετάσεων κ.τ.λ. επιβαρύνει το γεγονός, χωρίς να αφήνει καμιά ιδιαίτερα προοπτική βελτίωσης σε μια καθυστερημένη θεραπευτική αγωγή.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share