ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ

7:36 π.μ. by Dr D. Kountouris
2.500.000 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ. ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Από συστηματικές έρευνες που έχουμε κάνει για τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας είδαμε, αρκετές φορές, να υποχωρούν και τα συμπτώματα αυτοάνοσων ρευματοπαθειών, που συνυπήρχανε και με τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Μάλιστα οι θεραπείες αυτές, και σε αυτοτελείς περιπτώσεις αυτοάνοσων ρευματοπαθειών π.χ. ρευματοειδής αρθροπάθεια, έδειξαν μια ουσιαστική ανταπόκριση στην περίπτωση που έλαβαν παρόμοια θεραπεία. Έχουμε εδώ διαφορετικές  παρατηρήσεις που συγκλίνουν στο γεγονός της μεγάλης βοήθειας, όμοιας θεραπείας σε αυτοάνοσα νοσήματα. Αυτό αποτελεί ιδιαίτερο προνόμιο στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, διότι είναι η ασθένεια που εμφανίζει κατά κύριο λόγο μια πολυδιάστατη αυτοάνοση μορφή.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share