ΣΤΕΡΕΟ-ΗΛΕΚΤΡΟΕΓΚΕΦΑΛΟΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

5:38 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΌΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΝΕΥΡΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ.
Πέρα από αυτό όμως, «επιμένουν» ακόμα και σήμερα οι σύγχρονοι νευρολόγοι να κατατάσσουν «συναισθηματικά» συμπτώματα στο γενικό πλαίσιο της κλινικής εικόνας της σκλήρυνσης κατά πλάκας και όχι σαν ένα συνοσηρό παράγοντα, όπως π.χ. είναι οι επιληπτικές κρίσεις. Το στέρεο-ηλεκτροεγκεφαλογράφημα πολύωρης καταγραφής δείχνει σε αυτές τις περιπτώσεις σαφείς ενδείξεις διαταραχών τόσο μεταιχμιακού χαρακτήρα όσο και κροταφομετωπιαίων λοβών. Γενικά, η εμφάνιση των επιληπτικών κρίσεων στη σκλήρυνση κατά πλάκας είναι πολύ συχνότερη από όσο φανταζόμασταν, απλούστατα μέχρι τώρα δεν μπορούσαμε να την καταγράψουμε.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share